«Стир міліє через закриті шлюзи на Хрінницькому водосховищі», – луцькі депутати

01 Травня 2020, 16:44
Хріннице водосховище 1150
Хріннице водосховище

Депутати Луцької міської ради звертаються до Кабміну та Міністерства енергетики та захисту довкілля України з питанням щодо розв'язання екологічної проблеми з обмілінням річки Стир і заплави на вулиці Ковельській.

Про це говорили під час онлайн-сесії  міської ради 30 квітня.

За словами радника міського голови Ігоря Поліщука, частково проблема з обмілінням спровокована погодними умовами. Вода в руслі річки опустилася до критичних позначок, каже Поліщук, заплава – на межі зникнення.

Однак, вище за течією річки в межах Демидівського району Рівненської області та Горохівського району Волинської області розташоване Хрінницьке водосховище, рівень води у якому регулюється шлюзами. Нині шлюзи закриті, що призводить до катастрофічно низького рівня води в річці Стир, загибелі водяної рослинності та унеможливлює нерест риби.

«Низький рівень води в річці Стир стає також причиною підмивання її берегів, падінням дерев безпосередньо в русло та подальшим його замуленням. Необхідно, аби шлюзи на водосховищі, які регулюють рівень води для забезпечення нормальної роботи двох ГЕС, відкрили. Це дасть можливість підняти рівень води у річці Стир», – наголосив він.

Всі депутати підтримали цей проєкт рішення. Також текст звернення направлять у Волинську та Рівненські обласні ради і ОДА, райдержадміністрації та райради Волинської та Рівненської областей через територію яких протікає річка.

Читайте також:  У Набережному та Хрінниках зловили рибалок-порушників

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39