Кладовища на Демидівщині у провідну неділю патрулюватиме поліція

25 Квітня 2020, 18:00
1044

З метою запобігання поширення коронавірусної інфекції відповідно до протоколу позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області від 22 квітня заборонено відвідування громадянами області кладовищ. 

Таким чином протягом у неділю, 25 квітня, заборонено відвідувати кладовища. Про це інформують на сайті Рівненської ОДА. 

У ці дні місця поховання у Рівному патрулюватимуть піші наряди поліцейських спільно із нацгвардійцями. Усього до заходів буде залучено 370 працівників поліції та 18 військовослужбовців Національної гвардії.

Читайте також: Демидівчан закликають не йти на кладовище у поминальну неділю

 

У сільській місцевості з-поміж поліцейських будуть створені мобільні групи для перевірки дотримання карантинних обмежень, а маршрути груп реагування патрульної поліції будуть наближені до місць поховання.

У випадку виявлення порушень із громадянами будуть проводити профілактичні бесіди, роз’яснюючи вимоги та заборони перебування у таких місцях.

Однак якщо особи грубо порушуватимуть карантинні обмеження, не реагуватимуть на зауваження, наражаючи на небезпеку себе та інших, вони будуть притягнуті до відповідальності.

Начальник управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в Рівненській області Руслан Жук зауважив також, що у період поминальних днів буде обмежено доступ громадян та транспорту до кладовищ, скасовано рух громадського транспорту у цих напрямках. Також буде тимчасово зупинена торгівля атрибутами поминальних днів.

Нагадаємо, духовенство Рівненщини уже перенесло звершення богослужінь на могилах – Православна Церква України на 6 червня та Українська Православна Церква на 27 травня. 

Читайте також: В Уряді представили поетапний план, за яким Україна виходитиме з карантину

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024