Відомий у Демидівці прокурор оскаржив догану у Верховному суді

26 Квітня 2020, 10:15
Андрій Таргоній 560
Андрій Таргоній

Скандальному рівненському прокурору Андрію Таргонію, який здобув славу через те, що у 2014-му році його за краватку тягнув покійний координатор «Правого сектору» Західної України Олександр Музичко, вдалось оскаржити догану у Верховному суді. 

Нині Андрій Таргоній працює у Березнівському відділі Сарненської прокуратури, де був поновлений у кінці 2017 року. Про це пише видання 368.media.

Догану Таргонію винесли ще у 2018-му році при тодішньому генпрокурорі Юрію Луценку, за те, що він, перебуваючи у відпустці, сидів біля обвинуваченого у криміналі та його адвоката у Демидівському районному суді та при цьому представлявся «прокурором по криміналу». 

15 вересня 2018 року кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів наклала на Андрія Таргонія дисциплінарне стягнення у вигляді догани. Прокурор оскаржив її у Верховному суді. 

У березні цього року Верховний суд прийняв рішення на його користь. У рішенні йдеться, що присутність прокурора на судовому засіданні в ролі вільного слухача не заборонено законом. 

Суд встановив, що згідно з аудіозаписами із судового засідання в Демидівському суді, представником потерпілої озвучив клопотання головуючому судді з'ясувати, в якому статусі у судовому засіданні перебуває Таргоній, який згідно зі звукозаписом, дослівно «представляється працівником прокуратури Рівненської області», а тому представник потерпілої у кримінальному провадженні просив суддю з'ясувати, на якій стороні в судовому засіданні він перебуває, акцентуючи увагу на тому, щоб суддя з'ясувала дослівно мову представника потерпілої. 

На запитання судді, чи має Таргоній повноваження у даному провадженні він відповів: 

«Ваша честь, я дійсно прокурор по криміналу. Наразі я перебуваю у щорічній черговій відпустці, і в даному судовому засіданні я є слухачем. Мені цікаво як Ви проводите судові слухання, мені імпонує Ваш стиль судового розгляду, і я переймаю від Вас досвід».  

Нагадаємо, улітку 2019 року Андрія Таргонія також покарали за приховування нарахованої заробітної плати унаслідок поновлення на посаді. Тоді його на рік позбавили права підвищуватися на службі в органах прокуратури.

Читайте також: На Демидівщині – новий керівник поліції

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024