У Демидівській лікарні є два апарати штучної вентиляції легень

28 Березня 2020, 16:15
1694

У районних центрах Рівненщини є 115 робочих апаратів штучної вентиляції легень та ще 8, які не працюють.

Серед усіх наявних на Рівненщині апаратів є 18 робочих апаратів ШВЛ, що були виготовлені у минулому сторіччі, лише 28 мають десять або менше років. Деякі з них випустили ще у 70-90-ті роки минулого сторіччя, пише «Четверта влада».

Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії (реанімації) Рівненської обласної клінічної лікарні Анатолій Мельничук, який готував відповідь на інформаційний запит про апарати ШВЛ, каже, що складно отримати інформацію від районних лікарень і ще складніше оцінити реальний стан цих апаратів.

– По районах, ще починаючи з Радянського союзу, стоять апарати. З лікарень про них звітують, що вони «умовно працюють». Як їх оцінити реально, невідомо, – говорить Анатолій Мельничук.

Такої давності обладнання є в лікарнях Березнівського, Володимирецького, Здолбунівського, Вараського та Сарненського районах.

Інформації щодо наявності апаратів ШВЛ у Демидівській центральній районній лікарні в обласному управлінні охорони здоров’я немає.

Головний лікаре Демидівської райлікарні Анатолій Домбровським зазначив, що у медзакладі є два апарати ШВЛ та мають два концентратори кисню. 

Модель і рік апаратів лікар не уточнив, але сказав, що вони у задовільному стані і їх можна використовувати під час ускладнень при коронавірусній інфекції. Розміщені апарати у реанімаційному відділенні райлікарні.

Зазначимо, що два апарати на район - це наймерша кількість по всій Рівненщині. Найбільшне серед районних лікарень є у Сарнах (13), Дубні (10) та Рокитному (8). 

Читайте також: У районних лікарнях будуть бригади для виїзду на виклики, пов'язані з коронавірусом

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024