На Хрінницькому водосховищі значно впав рівень води

28 Березня 2020, 11:35
1727

На Хрінницькому водосховищі працювала міжвідомча комісії з безаварійного пропуску весняної повені, дощових паводків та дотримання режимів роботи Хрінницького водосховища у нерестовий період 2020 року.

Огляд водойми відбувався у четвер, 26 березня. Про це інформують на сайті Демидівської РДА. 

Розпочала роботу комісія із огляду гідроспоруди Хрінницького водосховища, а продовжилася в залі засідань райдержадміністрації.

З інформацією «Про показники рівнів води станом на 26 березня поточного року на Хрінницькому водосховищі» виступив голова комісії, перший заступник голови райдержадміністрації Петро Шелест.

«У зв’язку маловодним періодом та тривалою відсутністю опадів, практично увесь рік, спостерігається значне пониження рівня води в Хрінницькому водосховищі, а це несе загрозу для існування біоресурсів та  рекреаційної зони на території водосховища, де розміщено 6 великих та більше  20 малих (приватних) баз», - зазначив голова комісії.

Обговоривши дані питання, комісія прийняла рішення , відповідно до яких  період нересту риби, з  1 квітня  по  10 червня 2020 року,  ТОВ «Укртрансрейл» здійснювати пропуск води через гідротурбіни ГЕС відповідно до правил експлуатації, в межах зафіксованих рівнів.

ТОВ «Укртрансрейл» щоденно інформувати, про рівневі режими водосховища,  Волинський  облводгосп та Дубенське міжрайонне управління водного господарства.


 

Демидівська  райдержадміністрація, відповідно до рішення комісії,  повинна звернутися із клопотанням до обласної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області, про розробку нових Правил експлуатації Хрінницького водосховища.


 

Комісія  також рекомедувала Демидівському відділені поліції Дубенського відділу поліції головного управління національної поліції в Рівненській області спільно та Рівненському  рибоохоронному  патрулю проводити рейдові виїзди на водні об’єкти, у період нересту,  для запобігання незаконному вилову риби.

Нагадаємо: З 1 квітня на Демидівщині забороняють вилов риби та раків

 




 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024