На Рівненщині через карантин закривають речові ринки

15 Березня 2020, 11:30
1808

На Рівненщині має бути тимчасово припинена робота речових ринків.

Відповідне рішення вступить у дію з понеділка, 16 березня. Це вирішили на засіданні цілодобового оперативного штабу при Рівненській ОДА з протидії коронавірусу, пише Суспільне

Як розповів начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук, це рішення прийняли для перестороги.

«Ми не можемо ставитись до загрози легковажно, ми бачимо, що робиться в Європі. Без відвідування речового ринку людина точно може кілька тижнів прожити, тому навіть такий захід для зменшення масового скупчення людей – ще один крок перестороги. Це стосується речових ринків не тільки у Рівному, а й по усій області, в тому числі й пересувних ринків, які заїжджають в села. Про закриття продуктових ринків чи супермаркетів мова поки не йде, це можливо хіба у випадку вкрай напруженої ситуації, яку в Україні всіма силами намагаються не допустити»– сказав Олександр Поліщук.

Також забороняють стихійну торгівлю. У Рівному під час карантину припинено діяльність ярмарку на вулицях Шевченка та Пересопницькій – торговцям пропонують перейти на вільні місця всередину ринку.

Як повідомляють у Держпроспоживслужбі, у закладах торгівлі та ринках буде проводитися дезінфекція. Також у цих місцях розвісять інформаційні плакати з рекомендаціями про коронавірус.

Нагадаємо, від суботи на Рівненщині запрацювала цілодобова «гаряча лінія», де можна отримати роз'яснення щодо алгоритмів дій під час карантину чи виявлення підозри коронавірусу. Номер телефону 0-800-500-078.

Читайте також: У Демидівці запрацювала власна гаряча лінія з протидії коронавірусу

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39