У Малевому реконструюють школу

26 Лютого 2020, 15:28
1338

У рамках масштабного проєкту «Велике будівництво» на Рівненщині збудують 5 шкіл, 5 садочків, 5 стадіонів, до переліку входить і Малівська школа Демидівського району. 

Про початок проєкту «5+5+5» та плани на поточний рік розповіли під час брифінгу заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська та в.о. директора департаменту з питань будівництва та архітектури Віталій Кардаш.

«В Україні вже 1 березня стартує президентська програма – «Велике будівництво». На Рівненщині ми розпочинаємо масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг. Сьогодні ми презентуємо карту із 22 інфраструктурно важливими об’єктами для області, де проходитимуть будівельні роботи», – зазначила Людмила Шатковська.

Кабінет Міністрів України затвердив перелік обласних проєктів на загальну суму 533 мільйонів, з яких у 2020 році на будівництво планують спрямувати 210 мільйонів. Залучатимуть кошти із державного, обласного, районного та місцевого бюджетів.

На Рівненщині кошти спрямують на будівництво Озерецької школи, що у Володимирецькому районі. Реконструюють Дубровицький НВК, Малівську школу Демидівського району, Корнинський та Жобринський заклади Рівненського району. Вартість цих 5 проєктів – 241,1 мільйонів гривень, а загальна кількість учнівських місць, які будуть створені – 2425.


 

Щодо дитячих садків, то будівництво передбачається в Березному, а реконструкція – в селах Горбаків Гощанського, Новоукраїнка Млинівського, Переброди Дубровицького районів та у смт Клесів, що на Сарненщині. Вартість 5 проєктів становить 131 мільйонів гривень, а загальна кількість дитячих місць – 454.

Передбачена програмою «Велике будівництво» і розбудова об'єктів спортивної інфраструктури. Це будівництво спорткомплексу в Сарнах на 760 місць, спортивно-оздоровчого комплексу у Дубровиці на 369 місць та культурно-спортивного закладу в селі Бродниця Зарічненського району на 150 місць. Окрім цього, планується реконструкція басейну в Дубно  та стадіону «Колос» в Костополі на 1330 місць. Загальна вартість п’яти об’єктів становить 160 мільйонів гривень.

«Приймальне відділення - перше місце в лікарні, куди потрапляє людина у випадку екстреної ситуації. Саме тут проводиться оцінка стану, невідкладні заходи і приймається рішення щодо подальших дій. Завдання проєкту – привести всі приймальні відділення до одного стандартного зовнішнього вигляду та забезпечити медичним обладнанням», - наголосила Людмила Шатковська.

Так, для Рівненської області затверджено реконструкцію та укомплектування 7 приймальних відділень опорних лікарень. 

До переліку віднесли обласну клінічну лікарню, міські лікарні у Рівному та Дубно, Сарненську, Березнівську, Володимирецьку та Рокитнівську центральні районні лікарні.

Також в рамках проєкту «Велике будівництво-2020»  відремонтують 73 кілометри доріг.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39