Демидівчан з інвалідністю запрошують на безкоштовне навчання у сфері-ІТ

20 Лютого 2020, 14:57
964

Стартував набір на безкоштовне навчання сучасним професіям у IT-сфері для людей з інвалідністю.

Таку ініціативу запроваджують Мінсоцполітики разом з ГО «Прометеус» та Асоціацією «Інформаційні технології України». Вони спільно підписали  Меморандум про співпрацю та презентують соціальний проєкт «Ти можеш усе! Можливості безмежні», повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Мета проєкту – надати безкоштовні можливості навчання затребуваним професіям у сфері IT для людей з інвалідністю і після успішного тестування та отримання сертифікатів взяти участь у конкурсах на вакантні  посади у провідних IT-компаніях України.

За словами Міністерки соціальної політики Юлії Соколовської, завдяки цьому проєкту люди з інвалідністю зможуть пройти якісне навчання і отримати престижну затребувану на ринку професію у IT-сфері за гідну платню.

Проєкт триватиме наступні пів року у кілька етапів: у лютому триватиме реєстрація на участь у проєкті. Бажаючі можуть вже реєструватись на https://education.msp.gov.ua/

Під час реєстрації учасники мають обрати обов’язкові два курси та кілька (від одного до трьох) додаткових, за власним бажанням.

«Наша мета – дати можливість цим людям жити новим життям, забезпечувати себе та родину. Для цього наші партнери створили курси, де провідні ментори з IT-компаній та викладачі провідних українських вишів будуть навчати їх затребуваних IT-професій. Це дасть змогу зменшити різницю в оплаті праці для людей з інвалідністю і значно покращить їх соціальний статус», – наголосила Юлія Соколовська.

Читайте також:  У музеї Корсаків покажуть картину найдорожчого українського художника

Навчання розпочнеться з 5 березня. Навчальний процес відбуватиметься протягом 14 тижнів, ще тиждень на складання тестів і отримання сертифікатів, а далі – конкурси на вакантні посади.


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024