У Демидівці представлять культурно-просвітницький проєкт

18 Лютого 2020, 18:09
843

У Демидівському будинку культури відбудеться представлення культурологічно-просвітницького проекту Миколи Федоришина «Українці як європейська культурна спільнота».

Про це повідомляють на сайті Демидівської ОТГ. 

Мета проекту: національно-патріотичне виховання через поширення знань визначних пам’яток культурної спадщини.

У програмі проекту: презентація видання «Пересопницьке Євангеліє від Матвія» ( екскурс у епоху творення Пересопницького кодексу, подарунки для бібліотечних закладів «Пересопницьке Євангеліє від Матвія», «Пересопниця літописна ХІ-ХІІІ ст.», «Історія монастиря у Пересопниці»).

Микола Васильович Федоришин – культуролог, краєзнавець, фольклорист, музеєзнавець, заслужений працівник культури України.

Голова громадської організації «Асоціація музейних діячів Великої Волині», заступник голови Рівненської обласної організації Національної спілки краєзнавців.

Автор численних культурологічних проектів (фестивалів, народних свят, виставок, навчально-освітніх треннінгів, музеїв, науково-популярних видань тощо).

Найвідоміші з них (до нашої теми):

  • - Укладач книги «Пересопницьке Євангеліє від Матвія»;
  • - Автор 4 книг про історію давньоруської та ренесансної Пересопниці, біля 20 наукових статей дослідження «білих плям» в історії Пересопниці та творення Пересопницького Євангелія опублікованих у наукових журналах в Україні та Білорусі;
  • - Ініціатор, організатор спорудження Культурно-археологічного центру «Пересопниця», автор експозиції археологічного музею, музею Пересопницького Євангелія у цьому центрі;
  • - Автор навчальної програми «Збереження культурної спадщини засобами музеєфікації або благоустрою» (тренер та експерт тренінгу).

Читайте також: У Демидівці вшанують Героїв Небесної Сотні


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024