Чи збереже Демидівка статус селища

16 Лютого 2020, 16:15
1056

Уряд планує змінити статус деяких райцентрів, виходячи з кількості населення. 

На Рівненщині залишиться удвічі менше міст, йдеться у сюжеті Рівне 1.

Такі перетворення пов'язані із проєктом закону «Про засади адміністративно-територіального устрою України», який Уряд подав до Верховної Ради.

Зокрема, документ передбачає, що місто повинно мати понад 20 тисяч населення, селище – 5 тисяч і більше, а село – менше ніж 5 тисяч населення.

Якщо закон приймуть, це може вплинути на Рівненщину. Адже збережуть міські статуси лише Рівне, Дубно, Здолбунів, Вараш, Костопіль і Сарни. Зважаючи на кількість населення, статус міст втратять райцентри Радивилів, Дубровиця і Березне і навіть Острог та Корець.

Щоб цього не допустити, депутат Рівненської облради Олександр Корнійчук подав проєкт рішення на розгляд сесії обласної ради про збереження таких історичних містечок, як Острог та Корець.

«Цьогоріч виповнюється 225 років відтоді, як Острог отримав статус міста та 80 років, як Корець в статусі міста. Окрім того, вони є занесеними до Списку історичних міст України, що затверджено постановою Кабміну від 26.07.2001 №878. Це наша велична історія і в такому статусі вони повинні залишитися на карті України», – написав Корнійчук на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також:  Боремельська сільрада хоче купити дров

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50