Демидівський район отримає додаткові 217 тисяч гривень освітньої субвенції

15 Лютого 2020, 17:20
1354

Додаткові кошти спрямують на місця  із розрахунку реальної кількості учнів у населених пунктах області.

Всього до бюджетів міст, районів та ОТГ Рівненщини додатково надійде 112,9 мільйона гривень. Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Кількість учнів збільшилась у переважній більшості районів, відповідна субвенція буде спрямована до місцевих бюджетів. Найбільше коштів надійде у Рівне – 21 мільйон гривень, а також у Сарненський район – 10,7 мільйона гривень, Володимирецький – 8,6 мільйона гривень, Березнівський – 8,5 мільйона гривень, Рокитнівський – 7,4 мільйона гривень.

Демидівський район отримає 217,6 тисяч гривень субвенції.

Детальну інформацію про розподіл та перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам Рівненської області у 2020 році ви можете дізнатися ТУТ.

Додаткові кошти освітньої субвенції можуть бути використані на виплату заробітних плат, надбавок та премій вчителям.

«На Рівненщині найкраща мережа шкіл, проте і в нас є малокомплектні навчальні заклади. В таких школах вартість навчання в розрахунку на одного учня є набагато вищою, ніж у повнокомплектних. А від цього страждають і вчителі, які недоотримують всіх надбавок, і діти, бо не мають доступу до конкурентоспроможного освітнього середовища, сучасного обладнання, а головне – якісної освіти. Тому ми продовжуємо роз’яснювальну роботу та сподіваємося, що органи місцевого самоврядування прийматимуть, де це необхідно, правильні рішення щодо формування оптимальної мережі шкіл», – розповів начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

Читайте також: Визначили механізм надання статусу УБД добровольцям

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024