На Демидівщині боротимуться з нелегальним видобутком піску

26 Грудня 2019, 13:40
1307

На Рівненщині лише 10 суб’єктів підприємницької діяльності видобувають пісок легально, проте є й такі, що ведуть свій бізнес не чесно.

Від незаконної розробки надр наноситься шкода екології, сількогосподарським угіддям та лісам, недоотримують місцеві бюджети та держава. Адже частина рентної плати за користування надрами (5%) зараховується до місцевого бюджету, повідомляють на сайті Демидівської ОТГ.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Демидівської селищної ради, розпочала працювати робоча група з питань виявлення та припинення незаконного видобутку будівельного піску на території селищної ради. До її складу увійшли працівники виконавчих органів селищної ради та представники правоохоронних органів.

26 грудня відбулось перше засідання робочої групи, на якому обговорили існуючу ситуацію в об’єднаній територій громаді із незаконним видобутком піску. Зокрема, наголосили на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням про право на видобування місцевих корисних копалин (в т.ч. піску) на власних земельних ділянках не глибше 2 м. Землевласникам необхідно повідомляти про виявлення на своїх ділянках слідів самовільного видобування піску (копанки, обвали, зсуви тощо) до правоохоронних органів або в екологічну інспекцію.

«Нелегальні видобувачі піску мають припинити свій бізнес або перейти з «чорного» в «білий». У свою чергу, місцева влада готова допомогти бізнесменам, які мають проблеми із легалізацією, аби вони могли розвиватися та створювати робочі місця», - зазначив заступник селищного голови Сергій Герук.

Робоча група проведе інвентаризацію усіх земельних ділянок, де ведеться така діяльність та сприятиме у легалізації видобутку будівельного піску.

Читайте також: Національна поліція просить повідомляти про гральні заклади

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024