В Демидівській громаді боротимуться з незаконним видобутком піску

19 Грудня 2019, 08:45
Фото ілюстративне 1532
Фото ілюстративне

На Рівненщині лише 10 суб’єктів підприємницької діяльності видобувають пісок легально, втім не всі ведуть свій бізнес чесно, тож взялася боротися із цією проблемою.

Незаконна розробка надр шкодить екології, недоотримують місцеві бюджети та держава. Попри те, що на території Демидівської ОТГ діючих піщаних кар’єрів немає, проблема самовільного видобутку піску присутня і неодноразово піднімалась землевласниками. Про це повідмляють на сайті громади.

Враховуючи доручення голови обласної державної адміністрації від 28.11.2019 № дор.130/01-60/19 та з метою вжиття ефективних заходів, спрямованих на збереження природних ресурсів об’єднаної територіальної громади, рішенням виконавчого комітету селищної ради створено робочу групу з питань виявлення та припинення незаконного видобутку піску на території Демидівської селищної ради. До її складу увійшли фахівці виконавчих органів селищної ради та представник правоохоронних органів.

Жителі Демидівської ОТГ матимуть змогу повідомляти про відомі їм факти незаконного видобутку піску, всі звернення будуть опрацьовані та здійснено належне реагування. Для оперативного реагування налагоджено комунікацію з Демидівським відділенням поліції Дубенського відділу поліції ГУНП у Рівненській області.

Зазначимо, що землевласники і землекористувачі мають право на видобування корисних копалин місцевого значення загальною глибиною розробки до двох метрів (відповідно до статті 23 Закону України «Про надра»).

Читайте також: Як турецькі лікарі рятують від глухоти імплантами

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024