Скільких незаконних заправок у Демидівській ОТГ

06 Грудня 2019, 12:08
Фото ілюстративне 799
Фото ілюстративне

Щороку через діяльності нелегальних АЗС держава втрачає величезні суми акцизного податку, має неконтрольований обіг нафтопродуктів, а споживачі отримують неякісне пальне.

На Рівненщині працює понад 60 нелегальних АЗС, а всього в Україні – понад 1500. За оцінками експертів, за минулий рік фактичні втрати від не сплачених податків склали щонайменше 10 мільярдів гривень. Про це повідомили на сайті Демидівської ОТГ.

Відповідно до розпорядження голови Рівненської ОДА створено обласний Центр ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами. У його складі працюють мобільні групи, які проводять рейди та превентивні заходи.

Загалом, за даними Рівненського обласного Центру ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами станом на 13 листопада в області:

– припинено роботу 139 незаконних АЗС, з яких демонтовано 16 «точок»;

– складено 40 адмінпротоколів, за якими судами вже винесено 20 постанов;

– очікувані надходження від сплати штрафів – 3,4 мільйони гривень;

– легалізувалися 12 автозаправок;

обсяги продажів пального на окремих мережевих офіційних АЗС зросли на 40%, пального брендового сегменту – на 10%;

– в результаті детінізації ринку пального місцеві бюджети додатково отримуватимуть біля 5 млн гривень щомісяця.

Досвідом боротьби з нелегальними АЗС голова Рівненської ОДА Віталій Коваль поділився на Міжнародній конференції Petroleum Ukraine 2019, яка щороку збирає лідерів ринку нафтопродуктів України, зокрема топ-менеджмент всіх офіційних АЗС. Віталій Коваль наголосив:

«Рівненщина – це територія рівних можливостей для всіх, хто хоче вести прозорий бізнес. Сподіваюся, що після повної легалізації АЗС наш досвід стане у нагоді для всіх областей України».

Станом на грудень, у Демидівській ОТГ фактів діяльності незаконних АЗС не виявлено.

Нелегальні АЗС також несуть загрозу екології – через недотримання правил експлуатації відбуваються викиди парів бензину та дизельного палива у атмосферне повітря, аварійні витоки та розливи палива, що в свою чергу, створює безпосередню загрозу для життя і здоров'я громадян, оскільки такі об'єкти, порушуючи будівельні норми, розміщуються в безпосередній близькості до житлових будинків і громадських споруд.

Читайте також: Демидівка: в управління освіти купили ноутбук

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024