Телевежу в Копані включать до переліку інвестиційних об’єктів

06 Грудня 2019, 09:07
1087

На Рівненщині продовжують шукати шляхи добудови 110-метрової телевежі РТС Копань в Демидівському районі.

Для цього зібралися представники регіональних представництв Концерну РРТ, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, низки галузевих управлінь та служб, медіа-сфери, повідомлють у Рівненській ОДА.

Нагадаємо, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль доручив опрацювати можливість залучення приватних інвесторів до завершення будівництва ще 55 метрів вежі. Адже проблема добудови неодноразово озвучувалася перед центральними органами влади, втім, досі є не вирішеною.

«У добудову треба вкласти декілька мільйонів, а в державного концерну таких коштів нема», – зазначив директор Рівненської філії Концерну РРТ Віктор Талімончик.

Почали будувати її ще у 2014 році за кошти Концерну і наразі змонтували 62 метри.

Разом з тим, об’єкт є важливим у плані національної безпеки держави. Оскільки, на сьогодні покриття «цифрою» має лише 75% території області, а після кодування з 20 січня 2020 року сигналів найпопулярніших українських каналів домінуючими в супутниковому інформаційному просторі України можуть стати канали Росії.

Присутні домовились, ще раз звернутися до центральних органів влади щодо сприяння у добудові, а також телевежу включать до переліку інвестиційних об’єктів області.

Читайте також: Демидівщина  – серед районів, де існують проблеми з цифровим сигналом

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50