Демидівщина: безробітного хлопця направили вчитися на фермера

05 Грудня 2019, 18:25
Фото ілюстративне 1141
Фото ілюстративне

Сприяння працевлаштуванню молоді є одним із пріоритетних напрямків в роботі Демидівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості.

На основі позитивних відгуків свої товаришів, які минулого року закінчили навчання та успішно працевлаштувалися за здобутими професіями, про якість навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти до районної філії звернувся В’ячеслав Романечко, який дуже хоче знайти роботу і виявив бажання навчатися. Про це йдуться на сайті Рівненського обласного центру зайнятості.

Хлопець є неповнолітнім, тому кар’єрний радник ознайомив з послугами служби зайнятості та відразу склав Індивідуальний план надання послуг, у якому було конкретно визначено пакет послуг, які він хоче отримувати. Підходящої роботи не було. У ході спільної роботи фахівець з профорієнтації ознайомив В`ячеслава з онлайн платформою «Моя професія», надав код доступу до тестування, яке він успішно пройшов та визначився з професією на яку бажає навчатися (робітник фермерського господарства).

Романечко набув статусу безробітного, з ним було проведено поглиблене профілювання. Згідно заходів, спрямованих на активний пошук варіантів роботи, неповнолітній пройшов профтестування за результатами якого рекомендовано навчання за бажаною професією. Також за попередньою домовленістю з роботодавцем безробітного було скеровано на співбесіду у фермерське господарство «Гарант» щодо можливого працевлаштування після закінчення профнавчання. Співбесіда пройшла успішно, і з роботодавцем буде укладено договір на працевлаштування після проходження профнавчання.

Завдяки належному виконанню усіх рекомендацій, індивідуальних планів, активній співпраці з кар`єрним радником та великій мотивації В`ячеслав зробив правильний вибір щодо навчання. І нині хлопець і успішно навчається у Олександрійському відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ для здобуття професії робітник фермерського господарства.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39