Педагоги Демидівщини зібралися за круглим столом

03 Грудня 2019, 12:28
1191

У Демидівському ліцеї відбувся круглий стіл для педагогічних працівників, які навчають дітей з особливими освітніми потребами.

Організаторами заходу були працівники КУ «Демидівський ІРЦ». Про це повідомляють на сайті громади.

За круглим столом обговорювалися гострі проблеми навчання і виховання дітей з особливими освітніми потребами, перспективи їх розвитку і можливості досягнути успіхів у житті.


 

Оксана Зінчук в.о. директора КУ «Демидівський ІРЦ» говорила про командну роботу у процесі психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами. У своєму виступі Оксана Олександрівна наголосила на важливості співпраці вчителів, асистентів вчителів і батьків, також закликала не принижувати гідності дітей з особливими освітніми потребами, а вірити в них, в їхні можливості і звертати увагу на здібності дітей, а не на їхні проблеми.

Інна Кіндратів, вчителька-логопед КУ «Демидівський ІРЦ», у своєму виступі розповіла про розвиток мовлення, як необхідну складову інклюзивного навчання. Вказала на проблеми, з якими можуть стикнутися вчителі під час роботи з дітьми з особливими освітніми потребами і практично показала, як можна долати ці труднощі.

На круглий стіл були запрошені гості: заступник директора, практичний психолог і соціальний педагог.

Людмила Менько – заступниця директора з навчально-виховної роботи у початкових класах Демидівського ліцею – у своєму виступі вказала перелік необхідної документації, яку мають вести педагоги і нормативно-правову базу, на яку необхідно опиратися, організовуючи інклюзивне навчання в школі.

Тетяна Шимчук, практична психологиня Демидівського ліцею, провела інтерактивну вправу «Роль кожного члена команди у супроводі дитини з особливими освітніми потребами», де всі учасники наочно могли зрозуміти, яку роль виконує кожна ланка в інклюзивному навчанні.

Тетяна Гамків, соціальна педагогиня Демидівського ліцею, провела практичну вправу «Можуть – не можуть», де учасники роздумували над тим, які можливості і обмеження є у людей з особливими потребами.

За круглим столом зібралися психологи, вчителі і асистенти вчителів із закладів освіти Демидівської та Боремельської громади. Всі учасники отримали багато нової і цікавої інформації, поділилися досвідом та отримали багато приємних позитивних емоцій.

Читайте також: Демидівським школярам розповіли про СНІД

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39