У Демидівці говорили, як створити належні умови харчування в закладах освіти

29 Листопада 2019, 12:12
Фото ілюстративне 617
Фото ілюстративне

У Демидівці відбувся семінар на тему «Створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти».

У семінарі взяли участь спеціалісти Демидівського районного управління Головного управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області, лікар  загальної практики – сімейна медицина, керівники закладів загальної середньої та дошкільної освіти Демидівської селищної ради, повідомляють на сайті ОТГ.

Захід відбувся під головуванням начальниці управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Демидівської селищної ради Олени Грицюти.

 Під час семінару фахівці розглянули ряд важливих  питань, а саме:

  • зменшення ризиків виникнення випадків гострих інфекційних      захворювань та харчових отруєнь у закладах освіти;
  • загальні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами;
  • вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.   

Учасники семінару мали змогу переглянути навчальний відеофільм

«Гігієна персоналу  на харчоблоці»

У ході семінару визначено основні аспекти державного контролю та аудиту системи НАССР у закладах загальної середньої та дошкільної освіти. Впроваджена система НАССР – знижує ризик виникнення небезпечних факторів та вимагає від операторів ринку дотримуватися гігієнічних вимог при виготовленні готової продукції. Ця система ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, які є визначальними для безпечності харчових продуктів.

У рамках семінару фахівці Демидівського районного управління Головного управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області та освітяни проаналізували основні проблеми та завдання щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей в закладах освіти Демидівської селищної ради.

Читайте також: В Україні хочуть відмовитися від паперових трудових книжок

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024