У Малевому оновили школу

21 Листопада 2019, 10:10
2510

Оскільки Малівська школа побудована в рамках реалізації Державної програми щодо ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та введена в експлуатацію у 1996 році, вона потребувала реконструкції.

Шиферне покриття даху школи  було зношене та  при невеликих поривах вітру зривалося  та падало на землю, повідомляють у Демидівській РДА.

Учні не  мають належних умов для зайняття спортом, оскільки поля для зайняття баскетболом, волейболом не облаштовані. Місцева влада, педагогічний колектив школи та активних жителів громади, скористатися можливістю та долучитися до державного проєкту створення нового освітнього простору і провести роботи з реконструкції загальноосвітнього навчального закладу с. Малеве, з застосуванням енергозберігаючих заходів та зробити яскравий фасад у сучасній стилістиці.

Відповідно, у 2017 році виготовлено кошторисну документацію за проєктом «Реконструкція Малівської ЗОШ І-ІІІ ступенів по вул. Терновій, 37 в с. Малеве Демидівського району Рівненської області та отримано позитивний експертний звіт.

 У жовтні нинішнього року розпочалася реконструкцію. Вона триває і сьогодні.

У школі вже демонтували стару покрівлю, замінили дерев'яний каркас, покрили гідробар'єром та металочирепицею.

Цього року  встановлять вікна на даху та підшиють покрівлю.

У планах   утеплити фасад, облаштувати  територію, викласти доріжок бруківкою, збудувати спортивні поля.

Нагадаємо, що усі ці роки місцева влада не стояла осторонь проблем навчального закладу та завдяки спільним зусиллям, спонсорським допомогам та грантовим коштам, в школі проведено заміну усіх вікон(161 штук) та вхідних дверей (10 штук) на енергозберігаючі.

Проведено заміну системи опалення та переведено на альтернативне джерело опалення (щепа).  

Покращено матеріально-технічне забезпечення начального закладу, в тому числі, кабінет англійської мови та кабінет географії оснащено новими інформаційними стендами.

В підвальному приміщені начального закладу облаштовано новий тренажерний зал (завдяки отриманій перемозі в обласному конкурсі проектів розвитку місцевого самоврядування у 2017 році).

Читайте також: Вербень: просять допомогти відремонтувати карету, яка возить дітей у садочок

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024