Нардеп від Демидівщини підтримав можливість навчатися російською мовою у вишах

19 Листопада 2019, 14:26
690

Верховна Рада проголосувала за прийняття за основу проєкту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти» (реєстраційний №2299), відповідне рішення ухвалили 273 народних обранці.

Цим законопроєктом передбачено дозвіл навчати студентів у вишах російською мовою. Народні депутати вирішили заохочувати русифікацію іноземних студентів, а через них – і більшість українських студентів у харківських, одеських та інших вишах України, повідомляє Горинь-інфо.

Зауважимо, що цей законопроекти підтримали усі шість народних депутати від партії «Слуга народу» Рівненщини. Зокрема проголосували «за»– Олександр Аліксійчук, Роман Іванісов, Олександр Ковальчук, Сергій Литвиненко, Дмитро Соломчук та Олександр Салійчук.

Також підтримав антиукраїнський закон депутат обраний більшістю міста Вараш, Володимирецького, Дубровицького, Зарічненського та Рокитнівського районів, член депутатської групи «За майбутнє» Віктор М’ялик.

Утрималась при голосуванні народна депутатка від партії «Голос» Соломія Бобровська, а рівнянка, депутатка від партії «Європейська Солідарність» Яна Зінкевич була відсутньою під час засідання.

Це рішення викликало занепокоєння у науковій спільноті та обурення громадськості. З огляду на такий розвиток подій науковці та громадські активісти оприлюднили відкрите звернення до голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака і міністра освіти та науки Ганни Новосад і закликають Верховну Раду та МОН зупинити спробу нової русифікації через навчання іноземних студентів.

Читайте також: Коли на Рівненщині випаде перший сніг

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39