Аграрії Рівненщини зібрали понад один мільйон тонн зерна

17 Листопада 2019, 11:51
Фото ілюстративне 1442
Фото ілюстративне

Аграрії Рівненської області намолотили 1,3 мільйони тонн зерна, наразі ще продовжують збирати кукурудзу на зерно та цукрові буряки.

В середньому хлібороби зібрали 60 центнерів сільськогосподарських культур з гектара. Про це повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Найвища урожайність спостерігається у Радивилівському, Млинівському, Здолбунівському, Корецькому, Гощанському та Рівненському районах. На їх полях збирають понад 70 центнерів з гектара.

Високі показники в аграрних підприємствах «Агрокорпорація Крупець» на Радивилівщині, ТОВ «Дубенська аграрна кампанія», «Злагода» у Рівненському районі, «Хавест-агро» на Млинівщині. Серед поліських виробництв сільськогосподарської продукції значно вирізняються ТОВ «Захід-Агропром» та «Світанок Агрозахід» на Костопільщині, «Хлібороб» та «Україна» на Дубровиччині.

Фахівці департаменту відзначають, що найбільше валового продукту виробляють ті підприємства, що поєднують на своїх виробництвах різні галузі – рослинництво та тваринництво.

Читайте також: Демидівка: у ліцеї відремонтують туалети за понад 500 тисяч гривень

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024