Чи загрожує Демидівщині екологічна катастрофа

15 Листопада 2019, 10:40
Фото ілюстративне 1230
Фото ілюстративне

Державна екологічна інспекція Поліського округу провела планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Демидівського ВУЖКГ.

В ході перевірки встановили, що очисні споруди біологічної очистки, які експлуатує Демидівське ВУЖКГ практично не працюють та знаходяться в аварійному стані. Державною екологічною інспекцією видано припис на усунення виявлених порушень, повідомляюь у райдержадміністрації

З цього приводу у райдержадміністрації відбулась нарада під керівництвом в.о.голови райдержадміністрацї Петра Шелеста за участю голови Демидівської селищної ради ОТГ Віктора Іщука, начальника відділу містобудування, архітектури, ЖКГ, державної реєстрації та з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації Вадима Шеремети, завідувачки сектору економічного розвитку, інфраструктури, енергетики, екології та природних ресурсів райдержадміністрації Зінаїди Романюк, начальника Демидівського ВУЖКГ Миколи Ніпрука, спеціаліста держпроспоживслужби у Демидівському районі Руслана Савіцького.

«Ситуація що склалася може спричинити екологічну катастрофу не лише територіальних одиниць», - йшлося в листі Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Ситуація з очисними спорудами вкрай не проста. Учасники наради після проведеного огляду такзваних очисних споруд ( очисні споруди біологічної очистки практично не працюють та знаходяться в аварійному стані) прийняли рішення розпочати вивчення ситуації, балансоутримувачу виготовити технічний звіт обстеження очисних споруд. Після чого вирішити питання подальшої долі очисних споруд селища Демидівка.

Читайте також: Жителям Демидівського району призначили субсидій на понад 170 тисяч гривень

Під час наради у Демидівській РДА
Під час наради у Демидівській РДА

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024