Демидівщина: жителі району відкрили власну справу завдяки Центру зайнятості

05 Листопада 2019, 18:45
1222

У Демидівській районній філії Рівненського обласного центру зайнятості проводять орієнтацію незайнятого населення на самозайнятість, однією з послуг служби зайнятості є надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю.

Валентина Павлівна Євкевич, жителька села Дубляни, звернулася до служби зайнятості, після звільнення з Демидівського територіального центру соціального обслуговування – відбулася ліквідація організації, де пропрацювала понад 10 років перукарем. Трудовий шлях Валентини пов’язаний  з її улюбленою професією – перукар. Перебуваючи на обліку в службі зайнятості, отримала інформацію про соціальні послуги, працюючи з кар’єрним радником ретельно підійшли до складання кожного пункту індивідуального плану працевлаштування на підставі проведеного профілювання, розповідають у Рівненському обласному центрі зайнятості.

Вакансій перукарів у районі немає. При підборі роботи Валентина задумувалася працювати за іншою професією. Кар’єрний радник запропонував їй започаткувати власну справу, зосередив увагу Валентини  на її цілях та «підштовхнув» рухатися вперед. Отримала інформацію від фахівців з питань  провадження підприємницької діяльності та визначилася для себе – забезпечити себе роботою самостійно. 

Жінка пройшла профтестування – результат позитивний. За направленням районної філії  в Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості навчалася на курсах за навчальною програмою «Підприємець-початківець», отримала багато важливої інформації, написала бізнес-план на тему: «Перукарня «Злата», успішно захистила і зареєструвалася як фізична особа-підприємець. Орендує в Демидівці приміщення. 

Микола Васильович Клим’юк із села Вовковиї фахівець в сфері стоматології. Реформи в медичній сфері не оминули молодого спеціаліста - лікаря зубного з 10-літнім стажем. В результаті скорочення чисельності штату з КНП «Демидівська ЦРЛ» Демидівської районної ради, залишився без роботи. Звичайно звернувся до Демидівської районної філії обласного центру зайнятості. Підходящої роботи на той момент не було, бо хто мешкає в селі, то добре знає, як важко працевлаштуватися. Ностальгія  за улюбленою справою давалася взнаки.


 

Під час відвідування фахівці з працевлаштування консультували про послуги служби зайнятості та роз’яснювали, як важливо зібратися молодій людині та використати своє минуле як важливий інструмент для подолання будь-яких труднощів, які можуть виникнути в майбутньому. Микола  дуже скрупульозний, виважений, вивчив всі можливості, які йому пропонували в службі зайнятості, ознайомився із законодавчою базою  ведення підприємницької діяльності, не побоявся зустрітися з тим, що принесе новий день, усвідомив та визначився – започаткувати власну справу.  За направленням районної філії в Рівненському центрі ПТО ДСЗ навчався на курсах за навчальною програмою „Підприємець-початківець”, отримав багаж знань, написав бізнес-план на тему: «Стоматологічна практика», захистив та зареєструвався як фізична особа-підприємець. Орендує приміщення у Вовковиях. Успішно працює та надає послуги.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024