У Рудці відбулася «Козацька Покрова»

17 Жовтня 2019, 10:05
1114

У Рудківській гімназії відбувся захід «Козацька Покрова»,  приурочений  Покрові Пресвятої Богородиці,  Дню захисника України, Дню українського козацтва, та вшануванню пам’яті героя УПА Ю.М.Чуйковського, меморіальна дошка якого знаходиться на фасаді Рудківської гімназії.

Захід відбувся 15 жовтня, повідомляють у Демидівській ОТГ.

На захід були запрошені учасники АТО на Сході України, серед яких – випускники нашої гімназії та наші земляки; голова ради ветеранів с. Рудка Марценюк О.П., настоятель храму Св.Параскеви  о.Андрій.

Також взяли участь у заході: заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Герук С.О., депутат Демидівської селищної ради Бурець В.М., та Самойлик О.А.

Змістовну та патріотичну програму підготувала педагог-організатор Гончарук.В.Г. разом із вчителями музики Пограничним І.М., Пограничною Т.І.

Учні гімназії декламували вірші, співали патріотичні пісні, а також переглянули відео про Україну, походження свята козацтва, загиблих Небесної Сотні, відео про нескорених. Бібліотекарка Ходорчук В.М. підготувала тематичну виставку. Присутні виконали гімн України і побажали один одному спокою та чистого мирного неба над головою.

Учасники АТО, Прендецький В.П., Козачук Б.І, розповіли про  участь  у бойових діях на Сході України.

Про героя УПА Ю.М.Чуйковського  та його роль у визвольній боротьбі за незалежність України,  розповів вчитель історії Макарчук Р.М.

Загиблих воїнів, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки Ю.М. Чуйковського та обеліска слави.

Читайте також:  Демидівчан просять перевірити пічне опалення



 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024