Як у Демидівці відомого письменника зустрічали

05 Жовтня 2019, 15:40
1095

Працівники Центральної бібліотеки Демидівської селищної ради організували зустріч з членом Національної спілки письменників України, поетом-земляком, письменником, дослідником УПА Миколою Руцьким

На зустріч завітали селищний голова Віктор Іщук,  вчителі та учні опорного закладу Демидівського ліцею,  бібліотекарі, друзі та шанувальники поетичного слова, повідомляють на сайті громади.

Микола Руцький презентував свою нову книгу «Ми у вічі сміялися смерті…», що цьогоріч відзначена обласною премію імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

Документальний роман «Ми у вічі сміялися смерті…», розповідає про боротьбу українців за свою незалежність у 30-50 роках XX-го століття проти окупантів на території Південної Волині та написана на основі спогадів учасників подій та документів із повстанських (УПА), польських та радянських (КДБ) архівів. У романі вміщено чимало фактів про польсько-українське протистояння у 1943-44 роках на Волині, бої УПА з німецькими та угорськими загарбниками у ході численних рейдів на Житомирщину, Вінничину, Хмельниччину. Особливе місце займають оповіді про наймасштабнішу битву українських повстанців проти енкавеесівців 23-25 квітня 1944 року біля села Гурби Здолбунівського району.

Як відомо, близькі родичі Миколи Руцького брали активну участь у боротьбі за незалежність України від чужинського панування. Тому він охоче поділився інформацією про підрайонного провідника ОУН Івана Руцького – «Непорадного», а також господарчого села Ільпибоки Демидівського району, згодом вояка УПА Миколи Руцького –«Довбуша».

В ході зустрічі автор розповів про історію написання даної книги, ознайомив зі книгами, які вийшли з під його пера та поділився творчими задумами на майбутнє. Пошановувачі творчості Миколи Руцького вітали лауреата і бажали нових творчих успіхів.

Подаровану автором книгу можна переглянути в читальній залі бібліотеки.

Читайте також: У Рогізному відбудеться фестиваль



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024