Демидівщина: безробітний учасник АТО влаштувався працювати водієм

29 Вересня 2019, 10:52
841

Повернувшись з війни, бійці якомога швидше намагаються адаптуватись до буденного та мирного життя, найкращим і найефективнішим способом адаптації для захисників є робота.

Не завжди бійці АТО можуть швидко знайти місце зайнятості, яке би припало до душі. Так і молодий  Андрій Вітюк за сприянням у працевлаштуванні звернувся до Демидівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості. Про це повідомляють на сторінці установи у Facebook.

За період перебування на обліку в службі зайнятості Андрій розглядав різні варіанти працевлаштування. У свої 26 років мав досвід військової служби та планував шукати роботу за кордоном.

Фахівці служби зайнятості всіляко сприяли безробітному у пошуку роботи: здійснювали підбір роботи як за місцем проживання так і ознайомлювали з вакансіями в інших населених пунктах, зокрема у сусідній Волинській області. У службі зайнятості вакансії є, але у нашому районі рівень заробітної плати невисокий, у військовослужбовця грошове забезпечення було значно вищим, але це не стало на заваді. Андрій не втрачав надії і продовжував пошук роботи.

Коли фахівцями служби зайнятості було запропоновано роботу водія у філії «Млинівський райавтодор», він без вагань погодився, де і працює по даний час. Після працевлаштування, за згодою особи з метою закріплення на робочому місці, фахівцями центру зайнятості здійснюється індивідуальний супровід. Ось уже понад 6 місяців Андрій працює в даній організації. Роботодавець роботою нового працівника задоволений, відзначає його дисциплінованість, енергію та ентузіазм і вважає, що після виконання свого громадянського обов’язку він зміг органічно увійти в мирне життя та знайти себе на новій роботі.


У філії «Млинівський райавтодор» працює понад один рік ще один безробітний - учасник АТО, за яким теж здійснювався за його згодою індивідуальний супровід. Тому з впевненістю можна сказати: що не все в цьому житті «вимірюється грошима», не всі мають змогу працювати за кордоном, тому успішно працюють на підприємствах району.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024