Демидівка: служба зайнятості готує кадри до опалювального сезону

20 Вересня 2019, 09:40
Фото ілюстративне 762
Фото ілюстративне

Одним із основних завдань в роботі Демидівської районної філії обласного центру зайнятості є налагодження тісної співпраці з роботодавцями для задоволення їх кадрових потреб, зокрема, шляхом організації та проведення професійного навчання безробітних.

В умовах сучасного ринку праці надзвичайно важливими стали розуміння та готовність працівника навчатися та підвищувати кваліфікацію, повідомляють на сайті Центру.

Робота операторів та машиністів (кочегарів) котелень зазвичай має сезонний характер. Тому з наближенням опалювального сезону все більше роботодавців звертається до служби зайнятості з метою укомплектування штату кваліфікованими працівниками.

Для оперативного укомплектування таких вакансій Демидівська районна філія РОЦЗ  організовує навчання безробітних. За короткий термін вони мають можливість пройти професійне навчання, аби з початком опалювального сезону отримати гарантоване місце роботи.

9 вересня 2019 року було проведено семінар Презентація послуг з професійного навчання, у т. ч. послуг ЦПТО ДСЗ за напрямом «Спеціальне навчання та повторна перевірка знань працівників котелень», у якому взяли участь 21 безробітний.  І уже 10 вересня 2019 року розпочалося навчання за цим напрямом під конкретне замовлення роботодавців на базі Рівненського ЦПТО ДЗС.

Під час теоретичних і практичних занять безробітні опановують навики з  охорони праці і техніки безпеки, правила поведінки і роботи з газовими котлами та котлами на твердому паливі, електрообладнанні, знайомляться з новими енергозберігаючими технологіями  в галузі теплопостачання. По закінченню навчання безробітні отримають допуски до виконання робіт з підвищеною небезпекою для кваліфікованого обслуговування котелень.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024