Громадським радам пропонують посилити роботу у районах

12 Вересня 2019, 09:00
716

Підсилити роботу громадських рад у районах. Це необхідно для того, аби їх представники активніше брали участь у місцевих подіях, такою пропозицією звернулася заступниця голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко до учасників Форуму громадських рад, які з’їхалися з районів області.

«Громадської рада при Рівненській облдержадміністрації може надати фахову допомогу в організації роботи таких рад у районах. Звичайно, найкращим форматом співпраці між владою та громадськістю є постійна комунікація. Втім, хорошою практикою є залучення управлінців до безпосередньої участі у комітетах громадських рад. Такі зустрічі повинні бути регулярними, запрошуйте на них тих людей, до яких маєте запитання», - наголосила заступниця голови ОДА, повідомляють у відомстві.

Така співпраця повинна стати постійною та активною, особливо в умовах змін, що відбуваються у нашій країні. Нині активізувалися в області реформи децентралізації, у тому числі й освітній та медичній галузях.

«У нас є райони, територія яких майже повністю охоплена ОТГ. Тож повноваження та функції районних адміністрацій вже виконують громади. Тому ми очікуємо завершення адміністративної реформи. Будуть створені три райони у рамках госпітальних округів, а також система префектів. Не слід забувати про абсолютно новий рівень надання послуги у медицині та освіті», - підкреслила Світлана Богатирчук-Кривко і закликала до активної участі громадськості в усіх цих процесах.

Також на Форумі розглянули звернення представників окремих сільських рад у сфері екології, комунального господарства.

Окрім того, під час Форуму представникам Громадської ради голова облради Олександр Данильчук вручив нагороди.

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024