У Демидівці оголосили конкурс проєктів

09 Вересня 2019, 12:53
Фото ілюстративне 1887
Фото ілюстративне

У Демидівській ОТГ стартував пілотний проєкт впровадження громадського бюджету, охочі можуть подавати свої ініціативи, які будуть реалізовані селищною владою.

Про це йдеться на сайті громади.

Прийом проєктів триватиме протягом вересня і завершиться 11 жовтня. Подати ідею можна в паперовому вигляді – через пункти супроводу, а також за допомогою онлайн-сервісу «Громадський бюджет» – на сайті https://demydiv-budget.e-dem.in.ua/#/

На цій платформі буде проводитися також і голосування. На всю програму бюджету участі виділять 200 тисяч гривень. Якщо особа ініціює проєкт, треба буде зібрати 10 підписів жителів ОТГ, що підтримують ідею. Автором проєкту поліпшення села чи селища може стати кожен житель громади, який досяг 16 річного віку. Втілення міні-проєктів коштуватиме від 10 до 50 тисяч гривень. Крім того, ініціативи повинні бути такими, щоб їх можна було реалізувати протягом одного календарного року. І головне – вони повинні бути в компетенції селищної ради.

Після того, як реєстрація заявок завершиться, їх протягом майже двох тижнів, до 31 жовтня, будуть розглядати виконавчі підрозділи селищної ради. Потім за справу візьметься комісія в складі представників відділів селищної ради, а також депутатів і представників громадських організацій.

З 4 по 22 листопада триватиме голосування за проєкти. Щоб підтримати ініціативи, жителям громади необхідно скористатися системою BankID і електронно-цифровим підписом. Також передбачена можливість голосування в паперовому вигляді. Це можна буде зробити в одному з 11 пунктів супроводу, пред’явивши паспорт. Проєкти-переможці отримають фінансування від профільних виконавчих органів, і будуть втілювати запропоновані ініціативи.

Вичерпна інформація про умови участі та необхідні документи розміщена на сторінці https://demydivska-gromada.gov.ua/bjudzhet-uchasti-11-39-36-26-07-2019/

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024