«Зелена» енергетика, економія та вигідна інвестиція: в Демидівці встановлюють сонячні батареї

27 Серпня 2019, 17:08
2341

Економія енергоресурів та впровадження «зеленої» енергетики стало вимогою часу. Будівництво приватних і промислових сонячних електростанцій в Україні загалом та на Рівненщині зокрема щороку збільшується в рази. Адже домашня електростанція – це не лише енергонезалежність, а й вигідна інвестиція, яка приносить стабільний дохід. А сонячна станція для бізнесу може значно зекономи енергоресурси, які затрачаються на виробнитцво продукції.

Хто займається встановленням сонячних електростанції на Рівненщині

Компанія Solar-Tech впроваджує альтернативні джерела енергії в Україні з 2011 року. Зараз вона є лідером та входить в десятку компаній-лідерів з встановлення сонячних електростанцій в приватному секторі. Станом на 2019 рік компанія Solar-Tech завершила понад 300 індивідуальних об'єктів, які використовують відновлювані джерела енергії: енергії сонця, вітру, і енергії землі. На Рівненщині активно працює представництво.

Зелений тариф та індивідуальна сонячна електростанція для приватних домогосподарств

«Зелений тариф» в Україні - це механізм, що стимулює використовувати відновлювальні джерела енергії. Ви встановлюєте на даху приватного будинку або на вашій території біля будинку сонячну електростанцію і укладаєте договір з обленерго, за яким вони зобов'язані купувати у вас надлишок виробленої енергії в 4-5 разів дорожче тарифів споживання, згідно Закону України.  Таким чином за 4-7 років вартість обладнання повністю окупається, а далі - чистий прибуток.

Якщо ви вирішите встановити приватну електростанцію чи то на даху свого будинку, чи наземного типу біля будинку, компанія Solar Tech допоможе не тільки з підбором обладнання та його монтажем, а й з наступним етапом – підготовкою відповідних документів та укладенням договору.

Договір на продаж електроенергії укладається після повної установки обладнання на об'єкт, зазвичай вся процедура, починаючи від отримання технічних умов, будівництва станції та отримання договору триває до 60 днів. 

Сонячна електростанція на даху, потужністю 30 кВт під «зелений» тариф у с.Здовбиця Рівненської обл.
Сонячна електростанція на даху, потужністю 30 кВт під «зелений» тариф у с.Здовбиця Рівненської обл.

Згідно постанови про встановлення «зелених» тарифів на електричну енергію для приватних домогосподарств, з 01 січня 2017 року до 31 грудня 2019 року затверджені ставки по «зеленому» тарифу на рівні 550,21 коп/кВт·год (без ПДВ) = 18.1 євроцент. 

Для тих, хто підписав договір по «зеленому» тарифу, ставка залишається незмінною і фіксованою до кінця дії «зеленого» тарифу (до кінця грудня 2029 року). Це означає, що для тих, хто підключить «зелений тариф» до кінця 2019 року, ставка 0.18 € залишиться фіксованою до 2030 року. З 2020 року для НОВИХ підключень ставка «зеленого» тарифу буде 0.16 €. Тому вигода підключити «зелений» тариф цього року очевидна!

Річна генерація з 1кВт сонячних батарей складає 1000-1200 кВт·год. Тридцятикіловатна станція згенерує за рік 30 000 кВт·год (30000 Х 0.18 = 5400 €). Податки: -18% подохідний податок, 1,5% - військовий збір. 5400 € - 19,5% = 4347 € (4868 $)

Так виглядає наземна сонячна станція потужністю 18,7 кВт під «зелений» тариф
Так виглядає наземна сонячна станція потужністю 18,7 кВт під «зелений» тариф

Вартість встановлення електростанції розраховується індивідуально, залежно від потужності та обраного вами обладнання. До прикладу, станція в 10 кВт всередньому може вартувати 7450$. Вона виробляє приблизно 11 МВт·год електроенергії за один рік роботи. Вартість одного кіловата по «зеленому тарифу» становить 0,18 . Таким чином, за 1 рік роботи станція принесе дохід 2 246$ за умови продажу всієї згенерованої електроенергії. З урахуванням податків прибуток складе 1808 $ в рік. Окупність станції - 4 роки при мінімальному власному споживанні. 

Станція на 30 кВт орієнтовно обійдеться близько 20200 $. У середньому мережева станція потужністю 30 кВт виробляє 32,5 МВт·год електроенергії за один рік роботи. Таким чином, за 1 рік роботи станція принесе дохід 6 655$ за умови продажу всієї згенерованої електроенергії. З урахуванням податків прибуток складе 5357$. Окупність станції - 4 роки при мінімальному власному споживанні.

Більше про зелений тариф читайте за посиланням

Сонячні станції для бізнесу  

Якщо Ви сплачуєте за електроенергію за тарифами юридичних осіб, рахунки за електрику складають значну частину витрат підприємства, а пікове споживання припадає на світлий час доби, вам варто подумати про мережеву сонячну електростанцію для заміщення власного споживання (без акумуляторів). Така інвестиція дозволить зафіксувати тариф на електроенергію на рівні від 90 копійок за кВт·год на 20 років служби станції.

Наземна сонячна електростанція 30 кВт під зелений тариф у місті Радивилів
Наземна сонячна електростанція 30 кВт під зелений тариф у місті Радивилів

Враховуючи нинішні тарифи на електроенергію сонячна електростанція окупиться вже через 8 років. А при збільшенні тарифу, термін окупності значно скоротиться.

За допомогою on-line моніторингу Ви маєте можливість спостерігати в реальному часі фактичне споживання електроенергії, що дозволить оптимізувати пікові навантаження та використати сонячну енергію максимально ефективно.

Компанія Solar-Tech має приклади реалізованих проектів по всій Україні, зокрема у Рівненській та Хмельницькій областях.

Соняна станція для заміщення власного електроспоживання м.Рівне
Соняна станція для заміщення власного електроспоживання м.Рівне

Як працює сонячна станція для для заміщення власного електроспоживання, дивіться у відео:

Більше про сонячні електростанції для бізнесу читайте за посиланням

Завдання, які Solar-Tech вирішує для Вас:

  • Надання консультації з усіх питань щодо альтернативних джерел енергії
  • Організація виїзду фахівця на місце для оцінки усіх нюансів проекту і підбору найбільш ефективного вирішення для його реалізації
  • Підготовка індивідуального проекту «під ключ» з урахуванням особливостей місцеперебування, сонячної інсоляції, топографічних даних місцевості, з підбором комплектації необхідного обладнання під бажані потужності, строками монтажу, цінами, можливими знижками та термінами окупності системи.
  • Забезпечення професійної та оперативної інсталяції системи, запуск і налагодження обладнання та здача об'єкту в експлуатацію.
  • Повне гарантійне та постгарантійне обслуговування усіх об'єктів! Будь-яка система з часом вимагає діагностики.
  • Оформлення усіх документів для підключення електростанції до загальної мережі по «зеленому» тарифу.

Команда Solar-Tech складається виключно з дипломованих професійних фахівців у сфері відновлюваної енергетики та гарантує високоефективну, швидку і надійну реалізацію будь-яких проектів з мінімальними фінансовими та тимчасовими витратами. 

Представництво у Рівненській області
Представництво у Рівненській області

Адреса:

м Рівне, вул. Київська, 4.

Контакти:

050 672 0 276

098 391 9 649
www.solar-techrivne.com/

www.facebook.com/SolarTech.Rivne/

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39