У Демидівській селищній раді працюють над стратегією розвитку

01 Серпня 2019, 16:42
675

На Демидівщині продовжується робота з впровадження Стратегії розвитку Демидівської селищної ради.

У вівторок, 30 липня, відбулося перше засідання комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку Демидівської селищної ради на 2019-2022 роки, яке провів його голова, заступник селищного голови Сергій Герук. Про це повідомляють на сайті Демидівської селищної ради.

27 грудня 2018 року під час засідання виконкому було ухвалено рішення про створення Комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку Демидівської селищної ради на 2019-2022 роки. Відповідно до рішення до його складу входять заступник селищного голови, начальники управління та відділів селищної ради, в.о. старост, керівники комунальних установ та підприємств, представники громадськості.

На початку засідання до присутніх звернувся заступник селищного голови Сергій Герук, який розповів про мету та основні завдання новоствореного Комітету:

«Дякую всім, хто долучився до процесу розробки та обговорення Стратегії розвитку Демидівської об’єднаної територіальної громади. Переконаний, разом ми зробимо все можливе для покращення умов життя жителів громади. Сподіваюсь на подальшу взаємну співпрацю і тільки, безперечно, на високі результати!»

Члени Комітету обговорили та погодили показники оцінки реалізації Стратегії, за якими буде визначатись ефективність реалізації Стратегії розвитку Демидівської селищної ради.

Начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності селищної ради Сергій Щербатюк розповів про стан виконання проектів, передбачених Стратегією розвитку Демидівської селищної ради на 2019-2022 роки. Наприклад, стосовно проекту, який поданий на конкурс проектів розвитку територіальних громад Рівненської області «Центр молодіжного підприємництва», розпочато роботу із збору даних та проведення аналізу. Його головна мета – створення бази для навчання молоді практичним навичкам ведення бізнесу, зацікавлення у відкритті власної справи на прикладі пекарні.

За сприяння Рівненського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» розроблено інвестиційну карту громади на виконання операційної цілі Стратегії – розвиток територій шляхом реалізації концепції сталого розвитку, зокрема підтримки розвитку підприємництва. Здійснюється аналіз використання земельних ділянок, об’єктів нерухомості, недіючих закладів торгівлі і побутового обслуговування населення, що дозволяє виявити незадіяні об’єкти, які потенційно можна використати під інвестиційні проекти. На карту наносяться об’єкти різного плану: вільні земельні ділянки для вирощування та переробки енергокультур; ведення тваринницько-промислового господарства; розміщення виробничо-промислових, складських, логістичних об’єктів; розміщення виробничої зони; будівництва сонячної електростанції; розміщення торгівельних закладів, побутового обслуговування населення.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024