На Демидівщині найвища смертність від хвороб системи кровообігу

01 Серпня 2019, 12:08
1050

Рівненські лікарі обговорили проблеми народження та смертності у Рівненській області. Зокрема відзначили основні хвороби, що сприяють збільшенню статистики смертей. 

Про це говорили час колегії Управління охорони здоров’я РОДА, повідомляють на сторінці Управління охорони здоровя м.Рівне у Facebook.

Якщо в області спостерігається незначна тенденція до зменшення природнього відтворення населення, то у Рівному, навпаки, є позитивне значення природнього приросту – Рівне (+2,8).

Голова Асоціації хірургів області Олександр Нестеренко відзначив, що у Рівному зменшилась кількість занедбаних хворих з 10,6 % у минулому до 7,4 % у цьому році. Це показник від кількості доставлених в лікарні пацієнтів. Хороша ситуація і з лікуванням гострого апендициту. Очевидно, наголосив Олександр Нестеренко, у Рівному успішно запрацювала первинна ланка медицини, що й справляється з цією проблемою.

Під час роботи колегії заступник головного лікаря КП “Рівненський обласний протипухлинний центр” Віктор Бернацький відзначив, що у Рівному досить високий рівень недовиявлених первинних онкохворих. Це стосується раку молочної залози, легенів, шлунку.

4,2 на 10 тисяч населення у Рівному - первинний вихід на інвалідність серед працездатного населення від хвороб системи кровообігу. По області показник становить 4,1. До слова, смертність серед дорослого населення від ХСК у Рівному одна з найнижчих: 26,9 на 10 тисяч осіб. Тоді, як скажімо, у Демидівському районі – 117,3; місті Дубно – 68,5.

Група управління регіональним субпроектом ‘’Підвищення ефективності лікування та профілактики хвороб системи кровообігу в Рівненській області на період з 2015 по 2020 роки’’ працює над завершенням процедур закупівель щодо капремонтів амбулаторій в обласному центрі.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024