В громадах Рівненщини з’являться власні поліцейські

03 Липня 2019, 16:32
646

Проект Національної поліції стартував у листопаді минулого року лише у Дніпрі, наразі його готуються впровадити у Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Харківській та Черкаській областях.

Метою проекту є орієнтування поліцейського виключно на потреби територіальної громади, за якою він буде закріплений. Тобто кожна ОТГ матиме свого офіцера поліції, який опікуватиметься проблемами та потребами лише її жителів, повідомляють Рівненські новини.

У рамках впровадження цієї програми на території Рівненської області, а також з метою налагодження ефективної співпраці, працівники управління превентивної діяльності проводять зустрічі із представниками органів місцевого самоврядування та територіальних громад.

Як передбачає проект «Поліцейський офіцер громади», Національна поліція бере на себе зобов’язання забезпечити поліцейського офіцера громади службовим автомобілем, повним екіпіруванням, табельною вогнепальною зброєю. Громада ж, зі свого боку, має створити належні умови для роботи місцевого офіцера: забезпечити його приміщенням, паливно-мастильними матеріалами для службового транспорту, витратними матеріалами для роботи.

Нині поліцейські уже поспілкувалися з головами ОТГ усіх районів Рівненської області. Останні підтримують таку поліцейську ініціативу та готові співпрацювати в рамках її запровадження.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39