Демидівщина: як співпрацювати владі та громадськості

12 Червня 2019, 22:09
1054 Джерело: www.rv.gov.ua

Що заважає владі проводити публічні консультації, чому активісти не хочуть вести діалог?

Про бар’єри та переваги співпраці органів влади та неурядових організацій йшлося під час семінару-тренінгу в рамках проекту «Удосконалення інституційної спроможності Уряду України та інститутіЗахід реалізовується Секретаріатом Кабінету Міністрів України та Офісом Координатора проектів ОБСЄ в Україні, повідомляють у Рівненській ОДА.

За словами координаторкипроектів ОБСЄ в Україні Ольги Озерної, на сьогодні дуже важливо, аби роль громадянського суспільства змістилася від критики до конструктивну та партнерства.

«У 2016 році затвердили Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки. Документ має 4 основні пріоритети, які мають забезпечити органи влади. Це створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства; забезпечення ефективних процедур участі громадськості; стимулювання участі організацій в соціально-економічному розвитку України; створення сприятливих умов для міжсекторальної співпраці», - наголосила Ольга Озерна.

У свою чергу, виконуючий обов’язки начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Корольчук відзначив, що рух по містку співпраці між владою та громадськими організаціями повинен відбуватися в обидві сторони.

в громадянського суспільства для ефективної співпраці в процесі прийняття рішень».
«Рішення, прийняті владою, не будуть мати успіху, якщо вони незрозумілі та не підтримані громадськістю. Тому у своїй роботі ми намагаємося керуватися принципом відкритості та прозорості в своїй діяльності», - відзначив Олександр Корольчук.

У корисності спільних заходів з громадськими організаціями Рівненська ОДА переконалася на власному досвіді. Профільне управління провело низку виїзних семінарів тренінгів для представників влади та громадськості у найбільш віддалених районах Рівненщини. У якості тренерів були залучені відомі члени неурядових організацій – Комітету виборців України, ОПОРИ, «Антикорупційного моніторингу» та інші.

Регіональний семінар-тренінг організований для представників Рівненської, Волинської обласних державних адміністрацій, місцевих інститутів громадянського суспільства.
 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39