Демидівка: депутати збиралися на сесію

02 Червня 2019, 18:57
1191 Джерело: http://demydivska.gromada.org.ua

Відбулось засідання 16 сесії 7 скликання Демидівської селищної ради, під час якого депутати розглянули 119 питань.

В роботі сесії взяли участь 21 депутат селищної ради, керівники структурних підрозділів, виконуючі обов'язки старост та представники. Також були запрошені громадяни, питання яких потребували детального розгляду депутатами, повыдомляють у Демидівськый ОТГ

Перш за все розглянули звернення керівника ТзОВ «Хавест-агро» Андрія Ясниського, який закликав до створення місцевого дорожнього фонду, який би акумулював би кошти фермерів і допоміг здійснити хоча б ямковий ремонт доріг. Депутати одноголосно підтримали пропозицію і поклали на відділ ЖКГ вивчити детально це питання до наступної сесії.

Було розглянуто звернення підприємця Сергія Дунаса, який просив надати дозвіл на проведення фестивалю поблизу села Хрінники. Зважаючи на відсутність належно оформлених документів щодо даного масового заходу, депутати відмовили в наданні дозволу.

Також внесли зміни до штатної структури апарату виконавчого комітету селищної ради, увівши посаду касира завдяки вивільненню посади діловода на 0,5 ставки.

Наступними розглянули питання щодо встановлення місцевих податків і зборів на 2020 рік, а саме податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ставок єдиного податку, туристичного збору. На нерухоме майно більшістю голосів депутати залишили ставки для фізичних осіб на рівні попередніх, збільшивши лише ставки для юридичних осіб. Єдиний податок встановлено в розмірі 10% прожиткового мінімуму для І групи і 20% мінімальної заробітної плати для ІІ групи (на 2019 рік ІІ група мала різні ставки залежно від чисельності населення того чи іншого населеного пункту). Туристичний збір встановлено на рівні нинішнього року.

Було розглянуто зміни до селищного бюджету, розподіл коштів уточнили відповідно до збільшення надходжень та видатків згідно поданих листів.

Наступними розглянули питання про надання матеріальної допомоги та блок земельних питань.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024