У Демидівці батькам розповідали про права дітей

23 Квітня 2019, 13:05
961 Джерело: rivnejust.gov.ua

Зустріч відбулася у рамках юстиційного проекту «Я маю право».

Співробутниця Демидівського районного відділу Державної виконавчаї служби Оксана Сиско розповіла присутнім про інформаційну кампанію #ВідповідальнеБатьківство, спрямовану на сприяння відповідальному ставленню батьків до своїх обов’язків по вихованню і належному утриманню дітей, інформування батьків щодо механізмів реалізації та захисту прав дитини на якісну освіту та належне утримання. Про це йдеться на сайті Головного територіального управління юстиції у Рівненській області.

Також батьки дізналися про податкову знижку на навчання та як її отримати, оскільки тепер цією пільгою можуть скористатися не лише студенти-контрактники вищих навчальних закладів або ж їх батьки, а й ті, хто сплачує кошти за своїх дітей у закладах дошкільної або позашкільної освіти.

Зважаючи на те, що сім’ї нерідко користуються послугами няні, розповіли про послугу «Муніципальна няня» та механізм повернення частини коштів, витрачених на послуги доглядальниці за дитиною. Не менш актуальним виявилося питання сплати аліментів на дитину, як їх отримати, які обмеження чекають на боржника, та як поїхати з дитиною за кордон тощо.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024