Більче: довгожителька Ганна Ряба відсвяткувала ювілей

13 Квітня 2019, 13:00
1218 Джерело: http://boremelska.gromada.org.ua

Ганна Іванівна Ряба з села Більче відсвяткувала 90 річний ювілей, з подарунками та побажаннями до ювілярки навідався голова Боремельської громади Віктор Корінь.

День народження жінка відсвяткувала 8 квітня, повідомляють у Боремельській ОТГ.

Вітати старожилів громади у Боремелі стало традицією. Ювіляри ж, у свою чергу, привітно та радісно зустрічають гостей, із  задоволенням розповідають їм про своє життя .

Так і в життєвій книзі Ганни Іванівни було багато світлих та темних сторін. Народилася у багатодітні родині в селі Великі Озера, Дубровицького району,будиночок стояв на березі озера, де свіже та чисте повітря, вода, ліс… Завдяки цьому має хороше здоров’я. 

Жінка пережила війну. У післявоєнні голодні роки їла смажені жолуді та коржі з полови проса, важко працювала, була з багатодітної сім ї. 

У 25 років вийшла заміж за чоловіка, молодшого а 10 років. Народила йому шестеро  діток.

Біда прийшла в дім, коли Ганні Іванівні було 47 років. Наймолодший сим Мишко тоді мав лише чотири. Ударна хвиля,що спричинив грім у двері хати,пошкодила чоло жінки. Вона почала втрачати зір. Після операції зір вдалося зберегти лише на одне око.  

Доля розпорядилася так, що  вже давно оплакала чоловіка та трьох дітей. На щастя, Ганна Ряба має велику родину, діти та онуки ніколи е забувають про неї. Живе ж бабуся  із  сином Михайлом та його родиною.

Ганна Іванівна допомагає  по господарству, минулого року ще й по гриби в ліс ходила.

Коли запитують, у чому секрет її довголіття, відповідає:

«Я ще зі старого кореня, дуже люблю природу, кожен день роблю фізичні вправи, їм усе потрохи, прошу в  Бога рідним здоров’я, миру та довгих років життя».

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024