Спійманий на хабарі голова Демидівської РДА вийшов зі слідчого ізолятора та повернувся на роботу

28 Березня 2019, 11:00
Богдан Левшенюк 3372
Богдан Левшенюк

Голова Демидівської РДА Богдан Левшенюк, якого затримали на хабарі, своєї вини не визнає, йому оголосили про підозру у вчиненні злочину та взяли під варту, втім посадовець посадовець вийшов під заставу.

За версією слідства, за 20 тисяч гривень голова Демидівської РДА мав не повідомляти до поліції про нелегальну автозаправну станцію (АЗС), пише «Четверта влада». 

21 березня йому повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище або неправомірна вигода у великому розмірі.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

В той же день суд обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою із можливістю внесення застави. Розмір застави – 76 тисяч 840 гривень.

За словами речниці обласної поліції Марії Юстицької, вчора, 26 березня Богдан Левшенюк вніс заставу і вийшов із слідчого ізолятору.

Сам Богдан Левшенюк вини не визнає та неохоче коментує своє затримання.

«Своєї вини я не визнаю. Я буду всіма законними методами відстоювати свою правоту. Я шокований з того, що робиться, я не буду зараз це коментувати. На сьогоднішній день я в статусі підозрюваного, але поки мушу виконувати функції голови РДА, поки мене не відсторонили від посади», – каже голова РДА.

Посадовець говорить що адвокат у нього є, але відмовився називати його ім’я. Каже, що не впевнений, що саме він буде представляти його в суді.

Процесуальне керівництво провадженням здійснює Військова прокуратура Західного регіону.

Прокурори мали б подати клопотання до суду про відсторонення голови Демидівської РДА від виконання своїх обов'язків. Проте Богдан Левшенюк досі на роботі.

Чому військовий прокурор не подав клопотання до суду, нам відмовилися пояснити телефоном.

Прес-секретарка військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак пояснює, що прокурор сказав, аби журналісти писали запит. Тобто порушив гарантоване статтею 34 Конституції України, а також медіа-законодавством України, право на отримання інформації усно.

Згідно із декларацією за 2017 рік, Богдан Левшенюк заробляв на посаді голови Демидівської РДА 215 тисяч 219 гривень (17 тисяч 934 гривні щомісяця).

Окрім того у його власності автомобіль Шкода Октавія комбі 2008 року випуску, яка придбана у той же рік. Автівку посадовець придбав за 200 тисяч гривень.

На банківських рахунках посадовця 10 тисяч 96 гривень. Також він виплачує страховку у розмірі 10 тисяч 50 гривень за Левшенюка Ігора Богдановича. 

12 березня посадовець подав декларацію за 2018 рік. У минулому році він отримав 290 тисяч 695 гривень заробітної плати (24 тисячі 224 гривні щомісяця).

На двох банківських рахунках Богдана Левшенюка знаходиться 53 тисячі 315 гривень.

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024