Після затримання голови, керівники Демидівської райдержадміністрації не прийшли на роботу

22 Березня 2019, 13:11
Богдан Левшенюк 5487
Богдан Левшенюк

Голову Демидівської районної державної адміністрації Богдана Левшенюка затримали на хабарі у 20 тисяч гривень, наразі вирішується питання про повідомлення йому підозри про одержання неправомірної вигоди.

Натомість, поки Богдан Левшенюк дає пояснення слідчому, його заступники та інші працівники Демидівської РДА на роботу не вийшли, про це пише «Четверта влада».

Трудову діяльність посадовець розпочав у 1996 році, тоді працював начальником планово-економічного відділу Демидівського консервного заводу Рівненської  області.

З  січня 2006-го року по вересень 2013 обіймав посади генерального директора та виконавчого директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Ливарно-механічний завод «Ісполін» міста Дубно.

29 квітня 2016 року його призначили на посаду голови Демидівської районної державної адміністрації.

У середу, 20 березня, поліцейські Управління захисту економіки затримали посадовця на отриманні хабара.

За версією слідства, за 20 тисяч гривень голова Демидівської РДА мав не повідомляти до поліції про нелегальну автозаправну станцію.

Йому інкримінують ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище або неправомірна вигода у великому розмірі.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Але практика показує, що на Рівненщині жоден топ-посадовець не отримав реального строку за отримання хабара.

За словами прес-секретарки Департаменту захисту економіки Національної поліції Наталії Калиновської, невдовзі слідчі мають оголосити посадовцю про підозру.

Чи відсторонили Богдана Левшенюка від посади, вона не знає.

Керівництво у цій справі веде військова прокуратура Західного регіону.

«Четверта влада» протягом кількох годин намагалася зв’язатися із прес-секретаркою військової прокуратури Юлією Галущак. Однак вона не відповідає.

На роботі Богдана Левшенюка у четвер не бачили. Також не вдалося поспілкуватися із кимось із його заступників.

«В нас один заступник у відпустці, а інший в АТО і керівника апарату сьогодні теж немає, навіть немає з ким поспілкуватися», – повідомила чергова, яка підняла слухавку.

Згідно із декларацією за 2017 рік, Богдан Левшенюк заробляв на посаді голови Демидівської РДА 215 тисяч 219 гривень (17 тисяч 934 гривні щомісяця).

Окрім того у його власності автомобіль Шкода Октавія комбі 2008 року випуску, яка придбана у той же рік. Автівку посадовець придбав за 200 тисяч гривень.

Також він має легковий причіп ШЗК 06 Турист 2000 року випуску, придбаний у той же рік. Купив його Богдан Левшенюк за 1 тисячу 500 гривень.

На банківських рахунках посадовця 10 тисяч 96 гривень. Також він виплачує страховку у розмірі 10 тисяч 50 гривень за Левшенюка Ігора Богдановича.

У декларації посадовець не вказав членів сім’ї, але можна припустити, що це його син. Богдан Левшенюк виплачує ще одну страховку на 369 гривень.

12 березня посадовець подав декларацію за 2018 рік. У минулому році він отримав 290 тисяч 695 гривень заробітної плати (24 тисячі 224 гривні щомісяця).

На двох банківських рахунках Богдана Левшенюка знаходиться 53 тисячі 315 гривень. У 2018-му році він також виплачував ще одну страховку на 240 гривень.

Однак ні в одній із декларацій Богдан Левшенюк не вказав, де мешкає. Фактично, посадовець мав би жити в автомобілі.

На сайті Національного агентства запобігання корупції пояснюють, що в розділі 3 «Об`єкти нерухомості» декларації необхідно зазначати інформацію про об’єкти нерухомості, де фактично проживає суб’єкт декларування, навіть якщо такі об’єкти нерухомого майна не належать на праві власності суб’єкту декларування.

 

 

 

 

Коментарі
23 Березня 2019, 08:16
Люди на фото, це ті, які в АТО? Чи ті, які не вийшли на роботу? Агов, четверта владо.
23 Березня 2019, 11:08
Як по делкараціі то бідний і нещасний, хати немає. машини немає. а в димидівці всі знають і сміються з теї декларації. одна брехня - має й хату і квартиру і машини всякі. от і корупція тобі!!!! можна все мати і нічого за те не мати. <br/>ганьба такій владі. бо цей хабарник - то обличчя порошенка.
23 Березня 2019, 23:11
До пори, до часу все. Бог палкою бити не приходить.
24 Березня 2019, 10:53
В того Богдана хата більша як Демидівський садік
24 Березня 2019, 16:33
Люде добрі! Напишіте хто умний в Кийов, хай посчитають скільки має грошей той Богдан. А то як почитаєш тую статттю то плакати хочетьься - такий він вже бідний - ні хати , ні машини , нічого немає.
24 Березня 2019, 16:35
Людей за ідіотів вважає!<br/>Ганьба корупціонерам!<br/>І хай не заявляється у Демидівку - винесемо на вилах! В Дубні нагосподарив уже. Як таких ідіотів на державну роботу беруть????????????????????
24 Березня 2019, 18:58
Я вам так скажу дорогі земляки, тут в районі є кого за сраку брати і не за 20 тис грн. а значно більші суму, і не за вигоду і за те що реальні злочинці безнакарані, а ще є такі в районі які &quot; безпридєлом&quot; займаюся і на волі ходять і бикуют далі і все в них безнаказуєме. Левшенюк реально багато зробив для району, на відміну від його попередників, і з часом буде вся правда відома і була ганьба тим хто тут обіляв Богдана брудом, але ж інфа підхватиои і погнали. Да і покопайтесь в нашій ОТГ які там рішення на сесії приймають, і яку зарплату має анастезіолог, тоді будете людину брудом поливати яка для району добрі справи робила.
26 Березня 2019, 00:39
Пане Василь, якщо Вам відомо про якісь конкретні злочини в районі і ви маєте докази, то повідомляйте про них до відповідних органів. Можливо він і зробив для району багато, але це не виправдовує його, факт є фактом, хабар Він отримав. Не місце йому при владі, таких потрібно карати. За заробітну плату &quot;анастезіолога&quot; написали, так і в голови РДА середня з/п за місяць 24000 грн. Для Демидівки це величезні гроші. Невже мало було? Ганьба тим хто писав бруд в його сторону? Ганьба людині, яка бере хабарі! Чи можливо Він боїться, що після виборів доведеться покинути пост голови РДА? Тому потрібно зібрати максимум?
27 Березня 2019, 10:08
Позорище.<br/>Чекаю на суд!!!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024