Княгинин: школярі декламували Шевченка

14 Березня 2019, 11:00
Княгинин: школярі декламували Шевченка 811 Джерело: http://demydivska.gromada.org.ua
Княгинин: школярі декламували Шевченка

На честь 205-ї річниці від народження  в публічно-шкільній бібліотеці -філії села Княгинин відбулися літературні гостини «Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став».

Бібліотека  не стоїть осторонь, а  приймає  участь у заходах присвячених ювілею Великого Кобзаря. Співпрацюючи з вчителями   ми знайомимо дітей, підлітків з невідомими фактами з життя геніального співця українського народу. Читаємо в голос його вірші з Кобзаря,які до сьогодні не втратили своєї актуальності,  щирості,правдивості. Слухаємо диски з професійним читанням безсмертних творів Тараса Шевченка, пісні на  його  слова, дивимось вистави за творами великого митця. Адже він   не тільки геніальний український поет, а й  не менш талановитий письменник, художник, графік. І вся його творчість нероздільно пов’язані з його  політичною та  громадською діяльністю, пишуть на сайті Демидівської громади. На жаль, минають роки, а Шевченко так само для багатьох українців залишається нерозгаданим, незнаним, непізнанним… Чи зможемо ми колись вповні зрозуміти його феномен, адже сьогодні Україна, як ніколи, потребує глибинного розуміння його  постаті?
Не є секретом, що популяризацією творчості Тараса Григоровича Шевченка займаються багато інституцій, проводячи дослідження і роблячи свій внесок у розвиток шевченкознавства. А  бібліотекар, володіючи інформаційною незалежністю і доступом до величезної бази джерел друкованих і електронних видань може, й повинен, відкривати ці сторінки користувачеві. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024