Демидівщина: кого покличуть до війська

09 Березня 2019, 09:15
Фото ілюстративне 1258
Фото ілюстративне

Петро Порошенко підписав черговий указ про призов на строкову військову службу, цим документом звільняються у запас раніше призваних строковиків та оголошують новий весняно-осінній призив 2019 року.

«Відповідно до указу, ті військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти магістр або спеціаліст, будуть звільнені у квітні-травні та жовтні-грудні цього року. Ті, які не мають вищої освіти, будуть звільнені у лютому, квітні-травні та у жовтні-листопаді», – розповів «Доброму лікарю» начальник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк.

Терміни призову й цього року залишилися збільшеними, він триватиме по три місяці.

Призову підлягають юнаки, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років і які не досягли 27 літнього віку та не мають права на відстрочку чи звільнення від служби. Термін служби становитиме 18 місяців. Для тих, хто має вищу освіту – 12.

У зону проведення  Операції об’єднаних сил строковиків не направлятимуть! Спершу вони поїдуть у навчальні центри, а після підготовки та отримання військово-облікової спеціальності хлопці служитимуть у військових частинах. Служать строковики у Збойних силах України, Державній прикордонній службі, Національній гвардії та Державній спеціальній службі транспорту.

На час служби за строковиками зберігають офіційне місце роботи та посаду. Хлопців за кошти бюджету забезпечують проживанням, харчуванням, медичним обслуговуванням.

Віктор ДУДАР

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024