Як демидівчанам вибрати якісне насіння

12 Лютого 2019, 13:05
Як демидівчанам вибрати якісне насіння 1232 Джерело: http://poradnica.com
Як демидівчанам вибрати якісне насіння

Незабаром починається посівний сезон, полиці магазинів переповнені яскравими упаковками із різними овочевими культурами. Але як не помилитися, і вибрати дійсно хороший сорт?

Обираючи насіння, найперше слід звернути увагу на те, чи вказана на упаковці вага (або кількість) товару, сорт, назва культури. Обов’язково повинна бути інформація про виробника, коли насіння розфасували та який термін його придатності.

Важливо знати, що насіння кожної із культур має свій термін придатності. Помідори та капуста придатні до посіву не більше 5 років. Буряк та цибуля – три. Насіння петрушки та кропу зійде лише якщо йому не більше двох років. А от зернята кабаків, гарбуз та огірків можна зберігати до восьми літ.

Що цікаво, спеціалісти радять сіяти так звані гібридні овочі, оскільки вони стійкіші до хвороб, та й урожай дають щедріший. До того, ранні сорти потребують менше уваги, аніж пізні.

Не варто нехтувати й фарбованим насінням. Оскільки його обробляли захисними та поживними речовинами, тож жодної шкоди воно не несе. Вважається, що таке насіння якісне, воно краще сходить.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024